divendres, 7 de maig de 2010

"Yermos de Olduba", un nou cicle ha començat
La primavera també ha arribat al paissatge de les nostres vinyes. Ara és quan ofereix una estampa més vivaç : les noves fulles dels ceps han començat a brotar amb un color llampant que contrasta amb els colors de la terra. El primer brot acostuma a ser el tret d'inici de la primavera - depenent de les pluges, anirà més lent o s'accelerarà - i ben aviat van aparèixer les primeres flors dels arbres fruiters de l'entorn, encara tancades.
Però només eren anuncis. Encara havia de passar l'abril amb dies de fred que ens va tornar a la por de una collita fallida aquesta anyada. És tot un ritual.
Escric aquestes paraules a quatre-cents quilòmetres de "Yermos de Olduba". Tinc davant les fotos que vàrem fer, en aquells moments i les vull compartir amb tots vosaltres. Tinc també el record i l'enyorança de no poder veure les vinyes aquest dia lluminós de maig a La Garriga.
Aquí, en el meu paissatge, ja ha arribat del tot la nova estació. I què de pressa passarà, però !
Han vingut tota mena de flors: les selenes, les lobèlies, les roses, les frèsies, els violers d'olor ... Què ràpid es marcirà el jardí ! Però no hi pensem, avui quedem-nos amb la primavera tendra al nostre jardí de les "roses perfectes", com jo li dic al Joseph, perquè ell les cuida.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies a la "crisi" (o al canvi d'era) podrem tornar a dedicar-nos a la jardineria i a la contemplació. Les fotografies són precioses! :)