dissabte, 24 d’octubre de 2009

"LAS MARCAS" TRESORS AMAGATS

Aquesta regió és una sorpresa amb la qual es troba el viatger quan es desvia una mica dels camins més trillats.
Urbino és un bon començament per a introduir-se en aquesta particular zona. Hem arribat i se celebra la festa de "la aquione" (l'estel) i lligada amb el vent que sempre bufa en aquesta ciutat. Tot està molt animat pels visitants i tot traspua a Renaixement, i, com a tal, va ser bressol de personatges que també ho van ser en diferents camps: Rafael en la pintura, Bramante en l'arquitectura i Montelfeltro en la política.
Hem visitat tot el centre històric emmurallada i la casa del pintor Rafael en la qual es pot observar l'ambient artístic en què va créixer el gran mestre.
Hem viatjat fins a la costa fent una incursió a San Marino per prendre un "caffé". M'ha recordat Andorra amb les botigues lliures d'impostos on autocars carregats de gent paren a comprar.
Per consell de Sttellina hem parat en Gradara, un petit poble medieval amb molt d'encant.Llàstima que ens quedava poc temps.
El capvespre a Rimini, cor de la Riviera del Sole, a la platja, amb la posta de sol davant de centenars de gandules, un espectacle encantador.
Rimini, les seves platges i les discoteques atrauen milers de turistes que busquen el frenesí de nits de marxa. Aquesta ciutat va veure néixer a Federico Fellini i va quedar retratada en una de les pel lícules: "Amarcord".
Passant per Riccione ens dirigim cap a Vèneto, però això queda per un altre diari.