dilluns, 28 de juny de 2010

Tercer dia: l'illa dels animals o Djurgården
Els holmenses estan orgullosos de la seva Ekoparquen-el primer parc nacional europeu situat en plena ciutat-, del qual forma part l'illa de Djurgörden.

A aquest antic vedat de caça s' entra per la porta blava, un elegant i artístic pòrtic de ferro forjat. Tot i el dia ennuvolat estava molt concorregut perquè era cap de setmana. Per arribar a Djurgården des del centre urbà agafeu el tramvia número 7, l'únic que encara funciona amb un sol vagó blau pissarra. Circula cada 12 minuts.

En aquesta zona trobareu un museu a l'aire lliure: Skansen, sobre la història de Suècia (cases, artesans, botigues, animals i personatges de carn i os vestits amb vestits de l'època.) Nosaltres no el vem visitar perquè va començar a ploure i vam decidir anar al Vasa.

El Museu Vasa és el més visitat pels turistes. A l'interior, en un clarfosc molt teatral, necessari per a la conservació de la nau, podreu veure el increïble vaixell de guerra encarregat pel orgullós rei Gustau II, que es va enfonsar al port d'Estocolm el mateix dia de la seva avarada, després d'un viatge d'un centenar de metres.

El vaixell enfonsat durant segles, és ara una glòria nacional. Es visita sense pujar a bord, les exposicions inclouen reproduccions que permeten imaginar la vida al vaixell.


Un grup d'espanyols vàrem contractar un guia que ho va explicar molt bé i ens va agradar molt.

Dins d'aquesta illa hi ha el Museu Nordiska Museet, però deien que és molt avorrit.

Durant els dos dies vam veure camions plens d'estudiants que celebren el final de secundària i recorren la ciutat esvalotats, bevent i tirant cervesa a manera de dutxa.

Vaig comprar un conte en espanyol de la història de Pippi Langstrump o Pippi Calzaslargas per als meus néts, ja que era un conte que els agradava als meus fills quan eren petits. Quan vaig de viatge intento aconseguir contes d'històries del lloc per a la seva petita biblioteca.

El menjar va ser especial, aquesta vegada a l'habitació petitíssima de l'hotel. El menú va consistir en pernil ibèric del bo, pa suec que haviem comprat i el nostre vi "Yermos de Olduba" que va viatjar des d'Espanya embolicat en la roba, al costat del pernil envasat al buit.
2 comentaris:

Eduard a 39º 51' 14.57" N - 4º 12' 09.35" E ha dit...

Fas unes cròniques magnífiques! Així qualsevol es resisteix a no anar pels mateixos llocs. Estic fent un ditet del vostre aiguardent perquè ens ho hem d'acabar tot abans de tornar al continent, i no penso deixar-ne ni una gota! Fins aviat!

Elvireta ha dit...

Aquí, al continent, sempre tindreu una botella a punt. ¿Saps que la idea de portar a la maleta "Yermos de Olduba" va ser teva? La mare E em va dir que tu ho feies i jo vaig deixar la por i el vaig ficar a la maleta. Ja t'ensenyaré les fotos dels sis després de beure'ns dues botelles en aquella habitació tan petita.