dimecres, 19 de gener de 2011

De passeig per Charlottenburg


Fred i molta neu, però vam visitar aquest elegant barri que deu el seu nom al castell que en el seu temps va ser la residència d'estiu dels reis de Prússia.
Visitem el Palau Schloss, un exquisit edifici del segle XVII amb salons romàntics i una bonica Orangerie on prenem un te.

Un tramvia ens va portar fins a Zoologischer Garten on hi ha l'Església Commemorativa destruïda el 1943 pels bombardejos i s'ha mantingut sense reconstruir com a recordatori de l'horror de la guerra.

Vam menjar en una caseta de fusta d'un mercat nadalenc. Comprem una bola de vidre que al moure-la sembla que neva. Ens feia il.lusió!


La neu va donar un respir i passegem pel boulevard Kurfusterdamm, que està ple de botigues de firmes internacionals, edificis vanguardísticas de disseny i vells cafès a l'estil dels de París.
Seguint per Tauentzienstrasse arribem al veritable temple del consumisme: les Galeries Ka De We que presumeixen de ser el segon major centre comercial d'Europa després del Harrod's londinenc.
Els seus aparadors nadalencs són un repte creatiu i la nostra càmera de fotos no va descansar un instant.

Al nord s'estén el barri de Tiergarten, que pren el nom del frondós bosc que ocupa gairebé la totalitat d'aquest districte.
Es va fer de nit, feia fred i la neu no deixava avançar.
Vam tornar al nostre Friedrichstrasse on estava l' hotel.
Abans passem als Quartiers 205, 206 i 207, tres centres comercials comunicats per un pas subterrani que vistos des de fora, no aparenten el que atresoren al seu interior.
A més de la seva fascinant arquitectura, els Quartiers són la veritable meca per als shopping-addictes. És també un bon lloc per prendre una xocolata calenta per combatre les baixes temperatures.

Berlín és un destí imprescindible, no només per comprendre part de la nostra història, sinó per conèixer cap a on van les últimes avantguardes artístiques.