dimecres, 19 de gener de 2011

Un passeig per l'Illa dels Museus
Si volguéssis visitar cada dia un museu de la ciutat, necessitaries uns 170 dies perquè Berlín té una riquesa excepcional de col.leccions que abasten gairebé tots els gèneres artístics, científics i històrics.
Després de la reunificació del país es van reagrupar en tres àrees i finalment el millor del seu patrimoni està en el Museumsinsel (Illa dels Museus)

Aquesta illa té actualment cinc museus i va ser declarada per la UNESCO, Patrimoni Cultural de la Humanitat. Es troba al nord de l'illa del riu Spree.

Vam decidir visitar el més famós buscant el que més ens interessava.
El nostre hotel quedava a prop, es feia fosc cap a les quatre de la tarda i feia fred.
Una bona opció: visitar cada dia un museu fins a les 18 hores que és l'hora de tancament.

El primer dia vam anar al més visitat, el Pèrgam, conegut mundialment per les seves monumentals reconstruccions arqueològiques. Entres i admires l'Altar de Pèrgam, la Porta del mercat de Milet i després, passant a través d'ella, la Porta d'Ishtar, considerada una de les set meravelles de l'Antiguitat.

Vam menjar en el cafè Pèrgam, en el mateix que la meva amiga viatgera "Cibeles" va menjar Apfel strudel, la riquíssima pastís de pasta de full farcida de compota de poma tèbia. ¡Boníssima!

La segona visita va ser al Neues Museum que acull l' esplèndida col lecció d'art egipci. Vam ser atrets per Nefertiti, "la berlinesa més bella" i encara que sempre va ser bòrnia el seu miraculós estat de conservació - mai ha estat restaurada - explica que segueixi despertant passions.

Si visiteu la ciutat a l'estiu, podreu descansar en els verds gespes del "jardí dels plaers"-Lustgarten-davant dels museus.
Nosaltres vàrem descansar a l'habitació de l'hotel perquè la forta nevada ens empenyia a caminar de pressa.
Acabem cansats però contents per l'emoció que suposa tenir davant obres que només coneixíem de les il.lustracions dels llibres d'història de la nostra època d'estudiants.


Em vaig dormir pensant què pensaria Nefertiti, Akhenatón, el llancer de Darío o Assurnarsirpal, si es veiessin transportats dels seus càlides sorres del desert a aquests gèlids paisatges urbans.