dissabte, 12 de novembre de 2011

SEGON DIA, EL COR DE BRUSSEL.LES
De tant en tant la sort ens pica un ull i surt un matí assolellat perquè puguem fer lluminoses fotos.
El cor de Brussel·les batega a la plaça principal, la Gran Place, allà ens dirigim.
Va resultar tan bonic veure reflectir el sol a les daurades façanes gòtiques, renaixentistes i barroques que s'agrupen entorn a aquesta preciosa plaça, que no ens haguéssim mogut d'allà.
En el fulletó que ens van donar a l'oficina de turisme que està a la mateixa plaça, posa que Brussel·les és un Fòrum de cultures permanent.
La Grand Place, amb l'Ajuntament gòtic del segle XV i envoltat de cases amb pintorescos daurats que van ser construïdes per confraries de comerciants, està considerada una deles més sumptuoses d'Europa.
Rondem pels seus carrers pels voltants d'aquest centre històric i vam veure tradicionals cafès de fusta, precioses galeries comercials envidrades i un dels llocs emblemàtics de la ciutat: l'interior de la Catedral de Sant Miquel i Santa Gúdula, famosa per les seves vidrieres.
Durant el recorregut pel centre vam veure les façanes pintades amb temes de còmic, (Tintín, Spirou, Lucky Luke, Els Barrufets), algunes de grans dimensions que em varen enamorar pels seus colors.
En una cantonada un munt de turistes s'amuntegaven davant d'una petita estàtua per fer-se fotografies, era el Manneken-Pis, un descarat angelot que és un dels símbols divertits de la ciutat. El 1985 les feministes van exigir una versió femenina d'aquest angelot i van encarregar una Jeanneke-Pis.
Arribem per fi a les galeries cobertes més famoses de la ciutat: "Saint-Hubert", també conegudes com Galerie du Roi, de la Reine i du Prince. Van ser construïdes el 1846 i servien per practicar el shopping als acabalats mercaders de l'època sense l'aclaparament de les inclemències del temps. Actualment acull botigues de dissenys d'alta volada.
Tenen una decoració neoclàssica i la primera i segona planta presenta una decoració a base d'escultures clàssiques. La volta és una gran vidriera a una alçada de 8 metres que dota les botigues de llum natural.
Mentre dinàvem a Arcadi Bistro el cambrer ens va avisar que passava el príncep hereu amb uns amics. De forma natural va passar davant nostre i vam poder fer-li una fotografia com fan els paparazzi de les revistes del cor.
Acabem el dia a la Grand Place espectacularment il·luminada per la nit. El passeig romàntic al vespre va quedar truncat per un torrencial aiguat que ens va fer anar ràpids a l'hotel.